Verksamhetsberättelse Jubileumsåret 2021

Här kommer ett utdrag ur Verksamhetsberättelsen och Årsredovisningen avseende räkenskapsåret 2021 som föredrogs på Årsstämman den 1 mars.

Vid stämman valdes en delvis ny styrelse som sedan konstituerade sig enligt följande;
Ordförande: Magnus Mårtensson
Vice Ordförande: Denise Thellmark
Sekreterare: Richard Sandell
Kassör: Jonas Tufvesson
Juniorkommittén: Stefan Blom
Tävlingskommittén: Olle Björkdahl & Birgitta Bengtson
Evenemangskommittén: Christina Schilow Sandell

Om du vill komma i kontakt med någon i styrelsen så kan du klicka på namnen och maila oss eller komma och ta en fika på lördagar i Vellinge då någon av oss är på plats från ca 09.30 till ca 13.00.


Under verksamhetsåret 2021
återgick vi successivt till livet före spridningen av coronaviruset och Covid-19 medan Padelsporten fortsatte sin explosionsartade utveckling och nya hallar öppnade på löpande band. Dock har spelandet, i hallarna där vi har vår verksamhet, minskat under 2021 och återgått till hur det såg ut före pandemin. Under 2020 hade pandemin den effekten att spelandet ökade kraftigt trots att all tävlingsverksamhet låg nere och träningsverksamheten gick på sparlåga.

Antalet medlemmar har dock ökat och uppgick till 422 vid årets slut (391 f.å), varav 112 juniorer.

Under 2021 välkomnades Padelförbundet som ny medlem i Riksidrottsförbundet och tävlingsverksamheten kom igång igen. Inom Näset Padel Club kom aktiviteter som ligaspel och lördagspadel igång igen och vi har kunnat hålla juniorträningar i normal omfattning. Klubbmästerskapet kunde traditionsenligt hållas i december men tyvärr fick vi ställa in klubbfesten
p g a pandemin. Det var stort fokus på 10-årsjubileumet vilket firades med JubileumsCup och festligheter i Falsterbo i somras.

Utökad juniorverksamhet och klubbmästerskapet medförde ökade intäkter jämfört med föregående år. Men med utökad verksamhet följer ökade kostnader för banhyra och tränararvoden. Vi valde att inte höja träningsavgifterna under 2021, därav blev det ett underskott om 144 tkr under 2021.

I stort sett alla intäkter i form av medlemsavgifter, träningsavgifter och bidrag från våra samarbetspartners har använts till juniorverksamheten. Vi har höjt avgifterna under 2022 vilket kompenserar för en del. Resterande hoppas vi kunna dra in via sponsorer och bidrag. Vi klarar likviditeten tack vare att vi betalar banhyran i efterhand och får in medlems- och träningsavgifter innan.

Vid årsstämman beslutades att medlemsavgiften för kalenderåret 2022 är oförändrad (250 kr för seniorer och 100 kr för juniorer) och att avgiften höjs till 350 respektive 150 kronor avseende kalenderåret 2023 och då ingår en olycksfallsförsäkring.

Under 2021 har Styrelsen bestått av;
Ordförande: Jonas Tufvesson
Vice ordförande: Mats Nilsson
Sekreterare: Richard Sandell
Kassör: Mats Edstrand
Juniorkommittén: Stefan Blom
Seniorkommittén: Elisabeth Vennersten, Birgitta Bengtson, Olle Björkdahl , Maria Jörgensen

Styrelsen har haft 4 protokollförda sammanträden under verksamhetsåret. Styrelsen har kontinuerligt informerat medlemmarna och övriga spelare om vår verksamhet. Detta har skett på plats vid banorna, via vår hemsida, Facebook, Instagram samt via e-post.

Näset Padel Club blev utsedd till ÅRETS FÖRENING 2021 vid Padelgalan!

Med följande motivering:
”Föreningen är en av Sveriges äldsta padelföreningar och håller till på en anläggning som firade tioårsjubileum under 2021. Stort grattis säger vi till det, och vi gratulerar även till de otroligt fina kommentarerna om föreningen som vi fått ta del av inför Padelgalan”.

Här är ett urval:
”En förening som står för så mycket mer än bara padel - gemenskap, trivsel och många roliga aktiviteter både på och utanför banan.”
”Har sedan början satsat på att skapa en familjär känsla på och runt banan.”
”Näset Padel Club är en inkluderande, familjär padelklubb med hjärtat på rätta stället, med fokus på barn, unga och helt enkelt padel för alla!”


Vill ni ta del av hela årsredovisningen vänligen maila Jonas Tufvesson

Styrelsen
Näset Padel Club             

Jonas TufvessonComment